Naciśnij 'enter', aby wyszukać lub 'ESC', aby zamknąć
Akademia Siła Roślin
  • Podstawy
    • Dlaczego dieta roślinna?
    • Podstawy diety roślinnej
    • Suplementacja – jaka?
  • Artykuły
  • Baza wiedzy od A do Z
  • Powszechne choroby
    • Choroby serca
    • Cukrzyca
    • Nowotwory
  • SilaRoslin.pl
Akademia Siła Roślin
Uncategorized

Żywność ekologiczna ‒ przeceniana czy niedoceniana?

Uncategorized

Czy żywność ekologiczna jest zdrowsza?

Uncategorized

Przepis na domowy płyn do mycia warzyw i owoców

Uncategorized

Czy żywność ekologiczna jest bezpieczniejsza?

Uncategorized

Czy żywność ekologiczna zawiera więcej składników odżywczych?

Uncategorized

Czy suplementacja witaminy C pomaga łagodzić stany lękowe?

Uncategorized

Jelitowe wojny: siarkowodór vs. maślan sodu

Choroby serca

Dieta w profilaktyce wysokiego ciśnienia krwi

Uncategorized

Przeciwutleniacze i depresja

Choroby serca

Kryształy cholesterolu mogą przebijać się przez wyściółkę naszych tętnic

Uncategorized

C. difficile ‒ superbakterie w mięsie

Uncategorized

Najzdrowsza odmiana ziemniaków

Uncategorized

Sposoby na obniżenie indeksu glikemicznego ziemniaków

Uncategorized

Indeks glikemiczny ziemniaków: dlaczego dobrze jest je schładzać i ponownie podgrzewać

Uncategorized

Czy ziemniaki zwiększają ryzyko wysokiego ciśnienia krwi i śmierci?

Cukrzyca

Czy ziemniaki zwiększają ryzyko rozwoju cukrzycy?

Uncategorized

Mleko modyfikowane a otyłość wśród dzieci

Uncategorized

Suszone śliwki: naturalne lekarstwo na zaparcia

Nowotwory

Glicydol ‒ związek rakotwórczy w olejach kuchennych

Choroby serca

Jak zapobiec udarowi mózgu?

Uncategorized

Które produkty żywieniowe działają przeciwzapalnie?

Uncategorized

Jakie jedzenie jest przyczyną rozwoju stanu zapalnego?

Cukrzyca

Cukrzyca jako wynik toksyczności tłuszczu

Uncategorized

Aromaterapia olejkiem z mięty pieprzowej sposobem na mdłości

Uncategorized

Owoce granatu: naturalne lekarstwo na reumatoidalne zapalenie stawów

Uncategorized

Na ile użyteczne jest żywienie spersonalizowane?

Nowotwory

Zwalczanie dziesięciu właściwości raka przy pomocy diety

Choroby serca

Zamiana wołowiny na kurczaka i ryby nie musi skutkować spadkiem w poziomie cholesterolu

Uncategorized

Jaki jest limit spożycia owoców?

Nowotwory

Pestycydy a ryzyko rozwoju raka

Uncategorized

Stwardnienie zanikowe boczne (SLA) a dieta

Uncategorized

SLA (choroba Lou Gehriga): w poszukiwaniu odpowiedzi

Uncategorized

Potencjalna rola mleka w rozwoju choroby Parkinsona

Uncategorized

Cebula w leczeniu nadwagi, wysokiego cholesterolu i PCOS

Uncategorized

Płatki drożdżowe w profilaktyce przeziębień

Uncategorized

Ekstremalne strategie odchudzające

Uncategorized

Czy balony żołądkowe to bezpieczny i skuteczny sposób na utratę wagi?

Uncategorized

Owsianka w leczeniu stłuszczenia wątroby

Uncategorized

Dieta w leczeniu nieszczelności jelit

Uncategorized

Czego należy unikać w profilaktyce zespołu nieszczelnego jelita?

Uncategorized

Skuteczność systemu punktowej oceny diety

Nowotwory

Balsam owsiany na wysypkę wywołaną przez chemioterapię

Choroby serca

Czy inhibitory PCSK9 są bezpiecznym i skutecznym sposobem na obniżenie cholesterolu LDL?

Choroby serca

Czy istnieje coś takiego jak zbyt niski poziom cholesterolu?

Cukrzyca

Czy spożycie ryżu białego przyczynia się do rozwoju cukrzycy?

Cukrzyca

Skuteczność postu w odwracaniu rozwoju cukrzycy

Uncategorized

Wpływ mleka na zdrowie kości

Uncategorized

Wpływ cebuli na poziom testosteronu, osteoporozę, alergie i raka

Uncategorized

Oliwa z oliwek w leczeniu zapalenia stawów

Uncategorized

Na ile trwała jest utrata wagi w wyniku operacji bariatrycznej?

Cukrzyca

Sposoby na odwrócenie cukrzycy: operacje bariatryczne vs. dieta

Uncategorized

Powikłania po operacjach bariatrycznych

Uncategorized

Śmiertelność operacji bariatrycznych

Uncategorized

Czy orzechy baru to najzdrowszy rodzaj orzechów?

Uncategorized

Czy przeszczep kału od wegańskiego dawcy to skuteczny sposób na obniżenie poziomu TMAO?

Uncategorized

Czy aflatoksyny powinny być dla nas powodem do niepokoju?

Uncategorized

Czy działanie ochratoksyny A powinno być dla nas powodem do niepokoju?

Uncategorized

Ochratoksyna A w ziołach, przyprawach i winie

Uncategorized

Ochratoksyna A w płatkach śniadaniowych

Nowotwory

Białe pieczarki w leczeniu raka prostaty

Nowotwory

Czy grzyby lecznicze zwiększają szanse na przeżycie raka?

Uncategorized

W 100% roślinne menu w szpitalach

Uncategorized

3-MCPD w rafinowanych olejach kuchennych

Uncategorized

Skutki uboczne 3-MCPD zawartego w sosie sojowym i liquid aminos

Uncategorized

Styl życia i profilaktyka chorób: DNA nie jest twoim przeznaczeniem

Choroby serca

Jak niski powinien być idealny poziom cholesterolu?

Uncategorized

Post w leczeniu pourazowego bólu głowy

Uncategorized

Post w leczeniu zespołu jelita drażliwego

Uncategorized

Potencjalna rola mięsa w rozwoju choroby Parkinsona

Uncategorized

Czas położyć kres skrywanej praktyce przeprowadzania badań ginekologicznych na kobietach w narkozie bez ich zgody.

Uncategorized

Studenci medycyny ćwiczą przeprowadzanie badań ginekologicznych na kobietach w narkozie, bez zgody pacjentek

Choroby serca

W jakim stopniu statyny wydłużają życie?

Choroby serca

Rzeczywiste korzyści i ryzyko wynikające z przyjmowania statyn

Choroby serca

Czy lekarze wprowadzają pacjentów w błąd w kwestii korzyści i ryzyka wynikających ze stosowania statyn?

Choroby serca

Kto powinien przyjmować statyny?

Uncategorized

Czy kumin i szafran wspomagają odchudzanie?

Uncategorized

Ile lekarze tak naprawdę wiedzą o żywieniu?

Uncategorized

Leczenie objawów SIBO: błonnik vs. dieta FODMAP

Uncategorized

Czy testy na SIBO są wiarygodne?

Uncategorized

Czy owoce i warzywa mogą poprawiać nastrój?

Uncategorized

Jak sytość sensorycznie specyficzna może wspomagać odchudzanie?

Uncategorized

Dlaczego różnorodność w diecie może przyćmiewać zmysły i prowadzić do przejadania się?

Uncategorized

Jedzenie, przez które tracimy kontrolę nad naszym apetytem

Uncategorized

Utrata 100 kg bez uczucia głodu

Uncategorized

Zespół piniowej jamy ustnej: długotrwały gorzki posmak w ustach wywołany spożyciem niektórych rodzajów orzechów piniowych

Uncategorized

Czy grzyby można jeść na surowo?

Uncategorized

Czy leki przeciwdepresyjne są tak naprawdę skuteczne?

Uncategorized

Aktywność fizyczna vs. leki w leczeniu depresji

Cukrzyca

Skuteczność i skutki uboczne sproszkowanych liści moringi

Uncategorized

Korzyści zdrowotne moringi: najbardziej wartościowy produkt żywieniowy?

Uncategorized

Udoskonalona wersja diety śródziemnomorskiej

Uncategorized

Czy fleksitarianie żyją dłużej?

Choroby serca

Które elementy diety śródziemnomorskiej wydłużają życie?

Choroby serca

Badanie PREDIMED: Czy jedzenie orzechów zapobiega udarom mózgu?

Choroby serca

Dieta śródziemnomorska, czy pełnowartościowa dieta roślinna?

Choroby serca

Dlaczego choroby serca były rzadkością w rejonie Morza Śródziemnego?

Uncategorized

Czy emulgatory takie jak karboksymetyloceluloza albo polisorbat 80 są bezpieczne?

Nowotwory

Odczyn pH kału a rak jelita grubego

Uncategorized

Dieta w profilaktyce wrzodziejącego zapalenia jelita grubego

Uncategorized

Naukowy konsensus w kwestii zdrowego odżywiania

Logo Siła Roślin

Copyright © 2021 Akademia Siła Roślin Realizacja: Agencja Interaktywna DesignOrka

  • Podstawy
    • Dlaczego dieta roślinna?
    • Podstawy diety roślinnej
    • Suplementacja – jaka?
  • Artykuły
  • Baza wiedzy od A do Z
  • Powszechne choroby
    • Choroby serca
    • Cukrzyca
    • Nowotwory
  • SilaRoslin.pl